HomeDe genezing begint bij de verzorging van de Ziel


Met behulp van de Universele Levensenergie!
Wat is Reiki?


Reiki is een helingswijze, van Japanse oorsprong, (her)ontdekt door Dr Mikao Usui op het einde van de 19e eeuw. De energetische verzorging gebeurt door handoplegging. "Reiki" betekent '"Universele Levensenergie". Deze Universele Levensenergie bevindt zich in alles wat ons omringt. Het is een pure Energie, die lichaam, hart en ziel verzorgt.


Door extra energie in het organisme te laten vloeien, gaat de Reiki het lichaam volledig en grondig in evenwicht brengen.


Reiki is niet enkel aan mensen besteed. Het kan aan al wat leeft gegeven worden: dieren, planten, voedsel, drank, medicatie, situatie, woonplaats, locatie…De werking van Reiki


Ziektes, kwaaltjes en spanningen hebben vaak emotionele blokkades als oorzaak. De Reiki werkt daar waar het lichaam er het meest nood aan heeft; het brengt het energetisch niveau van het organisme terug in evenwicht en bevordert het zelfgenezend vermogen.


Reiki is zeer krachtig om talrijke fysieke stoornissen te behandelen: stimuleert het immuunsysteem, ontgift het lichaam, spierpijn, hoofdpijn, rugpijn, gewrichtsontstekingen, artrose, stress, vermoeidheid, allergieën, brandwonden, verslaving, handicap, operatie, vergemakkelijkt het loslaten, energietoevoer, gevoel van onveiligheid, angst, stervensbegeleiding…


Voor baby's en kinderen: begeleiding tijdens de zwangerschap en bij de geboorte, vermindert de weenbuien, krampjes, reflux, angsten, slaapstoornissen, tandpijn, diverse pijnen en kwaaltjes, schoolproblemen, droevigheid, zwaarlijvigheid, familiale veranderingen, zindelijkheid, bedplassen, concentratievermogen, zen zijn…


Reiki is compatibel met alle vormen van medicatie, therapie en actuele geneeskunde.

Het zal niet noodzakelijk de fysieke symptomen uitroeien, maar verlost van de oorzaken van de blokkades, pijnen of ziektes.

Reiki vervangt natuurlijk geen medische behandeling, maar versterkt en ondersteunt deze echter.Reiki en zwangerschap


Er is geen contra-indicatie voor Reikibehandelingen bij een mama, zelfs tijdens het begin van de zwangerschap. Integendeel!

Reiki helpt de zwangere vrouw de maanden van haar zwangerschap zo sereen mogelijk te beleven en de bevalling zonder angst te benaderen.


De Reikibehandelingen beïnvloeden niet enkel de mama, maar ook het kindje, want de Universele Levensenergie vloeit naar beiden. De behandeling verdiept de band tussen mama en baby, aangezien de foetus gevoelig is voor haar gemoedstoestand en emoties.


Tijdens de zwangerschap, kunnen er ongemakkelijke kwaaltjes voorkomen en dit vaak heel vroeg in de zwangerschap, zoals misselijkheid, braken, vermoeidheid, depressie. De behandeling zal de mama van haar angsten verlossen, centreren op wat ze meemaakt en verzoenen met de talrijke veranderingen die haar lichaam meemaakt. Naast een gevoel van harmonie, zal de Reiki ook helpen het energie evenwicht en het welzijn in het lichaam te herstellen door fysieke pijnen (rugpijn, zware benen…), verteringsstoornissen (constipatie of misselijkheid) te verhelpen, slaap te bevorderen en het immuunsysteem te stimuleren.


Zelfs als er een risico op miskraam of vroeggeboorte is, kunnen alle inspanningen van de geneesheer positief ondersteund worden met Reiki.


Dankzij de Reiki, kunnen we ook op een bepaalde situatie werken zodat alles zo goed mogelijk verloopt. Zo kunnen we, bijvoorbeeld, "licht sturen" op de bevalling om de komst van de baby voor te bereiden.Reiki en vruchtbaarheid


Reiki is een natuurlijke vruchtbaarheidsmethode die de kansen op zwanger raken kan verhogen en tegelijkertijd de gezondheidsproblemen en toestanden die de vruchtbaarheid kunnen tegenwerken minimaliseert.


Reikitherapie helpt een goede gezondheid van het voortplantingsstelsel te behouden en dit zowel voor vrouwen als voor mannen. Dit komt doordat Reiki gunstig werkt op stress door het te verlagen. En voor vele vrouwen is stress vaak de grootste oorzaak van onvruchtbaarheid.Reiki en stervensbegeleiding


De meest dankbare taak die een persoon kan krijgen, is een andere persoon, met de energie van de Reiki, te mogen begeleiden tijdens zijn laatste momenten, hem te mogen helpen de "grote onbekende" te benaderen, te helpen loslaten en te helpen vertrouwen hebben in zijn ware aard en in de orde der natuur. De dood vergist zich nooit, zegt men.

Het begrip genezing is zeer uitgebreid. De genezing is niet altijd fysiek en talrijke personen beleven soms hun belangrijkste genezingsproces tijdens hun laatste levensweken.


De Reiki maakt het voor deze personen mogelijk om contact te leggen met zichzelf voordat ze sterven, om om te gaan met hun angsten en deze te overschrijden zodat ze op een serene manier de verschillende stappen van het stervensproces kunnen benaderen. Ook al zal de persoon niet meer fysiek genezen, toch zal het effect zeer krachtig zijn. De stervende zal snel rustiger worden, het ademen verloopt kalmer en hij verlost zich beetje bij beetje van zijn angsten in verband met het grote vertrek. De Reikibehandeling vergemakkelijkt het heengaan.


Men moet ervan bewust zijn dat Reiki het heengaan lijkt te versnellen, zonder dat het het natuurlijk veroorzaakt. Dit is een fenomeen van verlichting, doordat de stervende gemakkelijker aanvaardt om zijn weg verder te zetten en zo zijn aardse weerstanden laat vallen.Reiki op afstand


Eén van de meest spectaculaire aspecten van Reiki is het feit dat het vanop afstand kan gegeven en ontvangen worden.

De Reiki heeft geen limiet op vlak van tijd of afstand. Vanop afstand is het even efficiënt als rechtstreeks.


Behandelingen vanop afstand kunnen gestuurd worden naar: personen, situaties (van het verleden, het heden en de toekomst), plaatsen, emotionele blokkades, aandoeningen, vorige levens…


Aangezien het dagelijks leven vaak een race tegen de tijd is, spreekt deze manier van werken de meeste personen die ik behandel aan. Je kan een behandeling op maat ontvangen, terwijl je thuis op het gemak bent, zonder je nog te hoeven verplaatsen!


We maken gewoon samen een afspraak zodat ik de behandeling kan uitvoeren terwijl je een "zen" pauze neemt in uw bed of zetel. Voor kinderen kan het best plaatsvinden terwijl ze slapen zodat ze rustig en "open" zijn.


Graag krijg ik een recente foto, de naam en de geboortedatum van de persoon die ik behandel. Zo kan ik beter situeren naar wie ik de energie stuur.


Ik begin de behandeling door contact te leggen met de ziel van de persoon (zie "Andere gebruikte tools”: Spiertest).

Meestal wenst de ziel meer informatie te geven gedurende ongeveer 45 minuten. Daarna volgen de 15 minuten Reiki. Tijdens dit uurtje hoeft u niets speciaal te doen, enkel relaxen.

Na afloop, bel ik u op, chatten we via Messenger of sturen we e-mails om samen de behandeling te bespreken.


 

Iedere behandeling is uniek en verschillende tools kunnen gebruikt worden:


Gesprek met uw ziel door middel van spiertest:

Ik gebruik de spiertest (zoals in de kinesiologie) om een duidelijk ja/nee antwoord te krijgen op een gestelde vraag. Dit maakt het mogelijk om een rechtstreekse verbinding te maken met de ziel van de behandelde persoon. Zo wordt de behandeling volledig aangepast in functie van wat er voor hem/haar het beste is.

Dit kan zowel gebruikt worden om met baby's (zelfs in de buik) en jonge kinderen te communiceren, als met alle andere zielen (of ze nu geïncarneerd zijn of niet), als met dieren.


Zielenbegeleiding:

Soms hebben de zielen nood aan begeleiding of ondersteuning tijdens hun incarnatie (zwangerschap, bevalling & ontwikkeling op Aarde), tijdens de overgang naar het hiernamaals (levenseinde, op het moment zelf van de dood of daarna) of gewoon tijdens hun dagelijks leven (conflicten, familiale veranderingen, verhuis, nieuwe job, burn-out, confrontatie met ziekte/sterfgeval, diverse overgangsfases, problemen op school ... )

Het kan ook gebeuren dat dolende zielen zich aan ons of aan de Aarde vasthechten. Dit is niet gezond, zowel niet voor hen, als voor ons. Ik kan ze dan helpen om zich los te maken en naar het Licht te gaan.


Begeleiding bij sterfgevallen:

Wanneer een naaste sterft, is het vaak moeilijk te verwerken of zitten we nog met vragen... Door gebruik te maken van de spiertest is het mogelijk contact te leggen met de ziel van de overleden persoon. Dit om er nog verder mee te communiceren, om na te gaan of de ziel wel degelijk het Licht bereikt heeft, om te helpen loslaten, om wat troost en rust te vinden, om beter de rouwfase te doorstaan en te begrijpen ...


Chakra's in evenwicht brengen:

De 7 chakra's zijn energiepunten in het lichaam, die telkens met een kleur en geluid corresponderen. Deze dienen in evenwicht te zijn om fysieke, emotionele en psychische klachten te voorkomen.


Ho'oponopono:

Hawaiaanse methode die helpt om innerlijke rust terug te vinden, om zich van zware herinneringen en negatieve emoties te verlossen. Zo kan men zich opnieuw centreren en onze ware aard terugvinden. "Het spijt me, sorry, bedankt, ik hou van jou”: enkele woorden die alles samenvatten!